Google çözüm peşinde
Sızan bilgilere göre ise Android, bu açığını kapatmak için yeni bir sisteme yönelme çabası içerisinde. iOS ve OS X yapımcılarından olan Matt Gemmel'e göre Android işletim sisteminin en büyük sorunu, açık kod sistemine sahip olmasından ibaret.

Gemmell'e göre sorunlar tüm mobil uygulamalarda bulunan ucuz fiyatlardan kaynaklanıyor. Yaptığı bir açıklamasında uygulamaları çalmanın gereğinden fazla kolay olduğuna değinen Gammell, korsanlığın istenilen dosyayı farklı bir bağlantı üzerinden indirip, cihazımıza kaydettiğimiz anda başladığını da sözlerine ekledi. Eğer yapımcılar iOS işletim sistemine benzer bir yapıya geçmezlerse bu sorunların ardı arkası gelmeyecek diyen Gammell'e göre Android işletim sisteminin içerisinde bulunduğu soruna tek çözüm onu tamamen kapalı bir yapıya sürüklemekten geçiyor.

Kilitleme sistemi olarak da bilinen uygulama daha önceleri iOS için kullanılmış ve firma için olumlu sonuçlar elde etmişti. Yapılacak böyle bir kitlemeyse büyük ihtimalle korsanının önüne geçemeyecek ama en azından her önüne gelen korsan bir uygulama sahibi olamayacak.