Batan gemiyi terk mi ediyorlar
İlk yatırımcısı Facebook'u sessiz sedasız arkadaş listesinden çıkardı.

Kullanıcı sayısı 1 milyara dayanan Facebook'un ilk büyük yatırımcısı Fidelity Investments, dünyanın en büyük sosyal ağını sessiz sedasız arkadaş listesinden çıkardı. Fidelity'ye ait 21 fon 2 milyon adetlik hisse satılınca, Facebook hisseleri de tepetaklak oldu ve 20 dolara indi.

18 Mayıs'ta halka açılıp, Nasdaq'ta işlem görmeye başlayan dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'ta, büyük yatırımcılar da gemiyi terketme yarışına girdi. 2011 yılında 200 milyon dolarlık Facebook hissesi satın alan ABD'li yatırım grubu Fidelity Investments yavaş yavaş sosyal ağdan çıkıyor. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Fidelity Investments'a ait 21 fon Facebook hisselerini elden çıkarma kararı aldı. Sözkonusu 21 fonun son bir ayda yaptığı satışların Facebook hisselerinin 38 dolardan 20 dolara hızlı düşmesinde etkili olduğu belirtiliyor.

Yatırım araştırma firması Morningstar'ın tespitlerine göre Fidelity Investments bünyesindeki 21 fonun sadece haziran ayında sattığı Facebook hissesi sayısı 1.9 milyonu aştı. Bu 21 fonun 16'sı, elinde bulunan Facebook hisselerinin en az dörtte birini elden çıkardı. Ağustos ayına 20 dolarla en düşük seviyesini görerek başlayan Facebook hisselerinde hızlı düşüşte, yanlış değerlemelerin yanısıra 200 milyon dolarlık yatırım yapan Fidelity'nin hisse satışının da etkili doluğu belirtiliyor.?

3 AYDA 54 MİLYON YENİ ÜYE BULDU
Geçtiğimiz hafta borsadaki ilk bilançosunu açıklayan Facebook, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre gelirlerini yüzde 30 artışla 1.18 milyar dolara taşıdı. Gelirlerinin yüzde 89'unu (992 milyon dolar) reklamlardan kazanan şirket, geçen yılın ikinci çeyreğindeki 240 milyon dolarlık ve bu yılın da ilk çeyreğinde de 205 milyon dolar kar açıklamasının ardından bu yılın ikinci çeyreğini
157 milyon dolarlık zararla kapattı. 30 Haziran itibariyle dünya çapında 955 milyon aylık aktif kullanıcı sayısnıa erişen Facebook, 3 ayda kullanıcı sayısını 54 milyon artırmış oldu.

60 MİLYAR DOLAR UÇTU!
18 Mayıs 2012'de 104 milyar dolar değer biçilen Facebook, 2.5 ayda 60 milyar dolar havaya uçtu. Hisse fiyatı 38 dolardan 20 dolar seviyesne kadar düşen şirketin piyasa değeri de 44 milyar dolara geriledi.