Cebinizi hızlandırın
Android'li cebinizde bu uygulamaların dediklerine kanmayın, bizim dediğimizi dinleyin!

Android, bakım ve temizlik açısından Windows gibi bir işletim sistemi değil; dolayısıyla onu Windows gibi kapsamlı bir biçimde temizlemeniz gerekmiyor. Dolayısıyla Google Play'de yer alan Android Defrag Pro gibi depolama biriminizi birleştirdiğini iddia eden uygulamalar işinize yaramayacaktır. SSD diskler birleştirilmeye ihtiyaç duymazlar ve verileri kendileri gerektiği gibi sıralarlar. Onları birleştirmek ise zaten kısıtlı olan okuma/yazma döngüsünü boş yere kullanmak anlamına gelecektir. Aynı şekilde Task Killer adında, tüm uygulamalarınızı kapatarak cebinizi hızlandırdığını iddia eden uygulamalar da, sizi hızlandırmaktan çok yavaşlatabilir. Bunun nedeni telefonunuzun kapattığınız uygulamaları tekrar açmaya çalışarak kaynak tüketmesidir. Ancak yine de cihazınızın daha hızlı çalışmasını sağlayacak bazı değişiklikler yapabilir, size önereceğimiz uygulamalardan faydalanabiliriz.

Giriş ekranlarınızı optimize edin: Giriş ekranlarınızdaki widget'lar ve canlı duvar kağıtları, cebinizi bir miktar yavaşlatabilir (özellikle biraz eski bir telefona sahipseniz). Canlı giriş ekranları, ekranlar arasındaki geçişi yavaşlatabildiği gibi pil ömrünüzü de etkileyebilir.

Sorunlu uygulamaları kapatın: Android, görevleri iyi bir biçimde yönetebildiğinden Task Killer türü uygulamaları önermiyoruz. Ancak bazen uygulamalar işleri karıştırabiliyor ve tüm işlemci gücünüzü kullanmaya başlayabiliyor. Böyle uygulamaları Görev Yöneticisi yoluyla keşfedebilirsiniz. Watchdog Task Manager gibi bir uygulama, sorunlu uygulamaları bulmanızda size yardımcı olacaktır. Bir uygulamanın görevini sonlandırmanıza rağmen işlemcinizi ısrarla tam olarak kullanıyorsa, onu kaldırmalısınız.

Farklı bir web tarayıcısı yükleyin: Gingerbread gibi üreticiniz nedeniyle Android'in eski sürümlerinde takılıp kaldıysanız, yeni bir web tarayıcısı yükleyerek hız artışı kazanmanız mümkün olabilir. Android'in dahili web tarayıcısı, sadece işletim sistemiyle beraber güncelleniyor - dolayısıyla Gingerbread'in web tarayıcısı uzun süredir güncellenmemiş durumda. Firefox'un son sürümü, Gingerbread'de oldukça hızlı çalışıyor. Android 4.0 kullanıyorsanız, Google Chrome'u deneyebilirsiniz. Yavaş cihazlarda web sayfalarını sunucuda işleyerek size gönderen Opera Mini, size performans artışı sunabilir.