Norton'dan siber güvenlik çözümleri!
Norton, internet üzerinden planlanan seyahatlere ilişkin riskler ve alınabilecek etkili önlemler konusundaki öneri ve güvenlik çözümleri ile ilgili bilgileri paylaştı.
Konya web tasarım,konya internet sitesi,konya web dizayn,konyada web tasarımı
Yaklaşmakta olan yaz mevsimi ile birlikte hepimiz, ister kısa olsun ister uzun, ailemizle çıkacağımız, maceralara atılacağımız veya egzotik dünyalar keşfedeceğimiz rüyalarımızın seyahatini yapma hayallerine daldık. Seyahatlerimizi planlarken de sıklıkla seçtiğimiz yerlerde ilgimizi çeken yerlere bakmak, bilet satın almak ve otel rezervasyonları yapmak için internetten yararlanıyoruz. Öte yandan, gerekli tedbirleri almaksızın online ortamda ucuz fiyatlı yerleri araştırırken veya seyahatimiz sırasında interneti kullanırken siber suçluların ağına kolaylıkla düşebileceğimizi de unutmamamız gerekiyor. Mobil cihazlarımız, özellikle de akıllı telefonlarımız olmaksızın yollara çıkacağımızı düşünmek de zor. O nedenle Norton'un, internet üzerinden planlanan seyahatlere ilişkin riskler ve alınabilecek etkili önlemler konusundaki öneri ve güvenlik çözümleri ile ilgili bilgilerini de aşağıda bulabilirsiniz.
Konya web tasarım,konya internet sitesi,konya web dizayn,konyada web tasarımı
• Fotoğraflarınız, adres listeniz ve yolculuğunuzla ilgili e-postalarınız gibi değerli bilgilerinizi korumak üzere, yola çıkmadan önce verilerinizi yedekleyin.

• Mobil cihazınızı sadece ekran kilidi ile değil aynı zamanda şifre korumalı bir ekran kilidi ile de koruyun.

• Mobil cihazlarınızı güncel bir güvenlik yazılımı ile koruyun ve bu yazılımı mümkün olduğunca sıklıkla güncellemeyi unutmayın. İyi bir yazılım sizi online tehditlere karşı korumanın yanı sıra, birçok farklı özellik de sunar: mobil cihazınızın kaybolması veya çalınması halinde, yerini tespit etmenize, uzaktan kontrol ederek hizmet dışı bırakmanıza veya değerli verilerinizi silmenize imkan verir. Ayrıca, cihazı bulan kişiye cihazınızı size iade etmesi için bir mesaj da gönderebilirsiniz.

• Korunmasız Wi-Fi ağlarının güvenli olmadığını, dolayısıyla online alışveriş ya da banka hesap bakiyenizi kontrol etmek için kullanılmamanız gerektiğini unutmayın. Korunmasız bir kablosuz ağ, hava durumunu veya haberleri kontrol etmek için harika bir araç olsa da giriş yapmanızı veya herhangi bir kişisel bilginizi gerektiren hiçbir hizmetten yararlanmak için kullanılmamalıdır. Korunmasız ağlar üzerinden gönderilen veriler, pusuda bekleyen siber suçlular tarafından kolaylıkla ele geçirilip kullanılabilir.