Online Reklam

Günümüzde reklamın tanımı genellikle belli bir ücret karşılığında, sponsor tarafından, çeşitli iletişim araçlarıyla gerçekleştirilen, ürün ve hizmetlere yönelik planlamalardır diyebiliriz.Reklam amaçları; bilgilendirmek, ikna etmek ve hatırlatmak olabilir. Konya'da sağlam bir online reklam kampanyası için hedeflerin doğru ve açık şekilde ortaya konması gerekir.

Firma, yapacağı online reklamın amacını daha çok slogan ve belli başlı temalara saklar. Reklam kampanyalarını, kurumun belirli bir zamanda ortaya koymayı hedeflediği işlerin veya çabalarının tümü olarak tanımlayabiliriz.

Viva Dizayn Konya'da online reklam'da hedef kitle, satış teması gibi unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Reklamlar Ürün avantajı,ürünün tüketiciye sağladığı avantajlar ve rakiplerinden ayıran özellikler üzerine kurulursa başarı sağlayacaktır.

Ürüne uygun kişilikler ve sloganlar verilip müşterinin dikkatini çekilmesi reklamın amacına ulaşmasını sağlayacak unsurlardandır.Reklam sektörünün temel amaçları farklılık, yenilik ortaya koymak ve müşterilerin gözüne hitab edilmesidir.

Reklamın sıradışı olması da reklam başarısı için büyük önem arz etmektedir. Sıradan reklamlar müşterinin ilgisini çekmez ve tutmaz. Bu yüzden yapacağınız reklamlar farklı ve ilginç olmalıdır.

İnternetin temel amacı bilgiye erişmek veya iletişim kurmak olsa da reklamlar için çok büyük bir sanal ortam halini almıştır.Masaüstü,dizüstü bilgisayar, telefon,tablet gibi teknolojik aletlerin kullanımının artması online reklamcılığın doğma nedenlerindendir ve gelişimine çok büyük katkı sağlamıştır.Teknolojik cihazlar insanların yaşam alanlarında hep yanlarında olduğu için bu reklam türü günümüzün en yaygın şekilde kullanılanı olduğunu söylemeliyiz.

Online Reklam eski adetlere nazaran daha modern ve gelişmiş bir reklam seçeneğidir.

Günümüzde internetin kullanım alanlarının artmasıyla bu sanal ortamda bir çok yenilikler ortaya çıkıyor. Bu yeniliklerden biri de online reklamdır. Broşür dağıtma vb şeylerin yavaş yavaş kaybolduğu daha çok sanal ortamlarda firmaların reklamlarını yaptığını görebiliyoruz. Bunun nedenlerinden biri de erişim kolaylığıdır. Broşür dağıtarak veya billboardlara reklamlar asarak kendinizi bir yere kadar tanıtabilirsiniz. Fakat online olarak yaptığınız bir reklamda müşterileriniz hem sizin reklamınıza kolay erişir hem de bu erişebilecek kişi sayısı da fazla olur. Online reklamın bir diğer avantajı da maliyetinin düşük olmasıdır. Radyo , gazete , televizyon gibi ortamlarda paylaşılan bir reklam ile internet üzerinden yapılan bir reklamın arasındaki finansal farkı görmek mümkündür.