Konya Dergi Reklamı

Dergi, reklam sektörünün büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Farklı yerlerde basımı yapılan dergilerin ulusal olarak veya bölgesel olarak, geniş hedef kitlelerine ve toplumun farklı gruplarına yönelik ya da belirli bir kısım sektörlerde faaliyet gösteren kişilere dağıtımı yapılır. Ülkemizde çıkan dergileri farklı gruplarda toplayabiliriz. Bunlardan ilki, genel konuları inceleyen ve yayınlayan ve en çok okuyucu kitlesine sahip olan dergi çeşitidir. Diğer grup dergiler ise, belirli meslek gruplarına ait konuları inceleyip yayınlar. Başka bir dergi grubu ise özel yayın yapan dergiler ve okul yayını yapan dergilerdir.

Diğer Reklam Yöntemlerinden Farkı Nedir?

Dergiler doğrudan olarak tanıtım aracı değil dolaylı yoldandır, çünkü hedef müşteri kitlesi ile buluşması Reklam panosu, tv tanıtımı, gazete ve benzeri araçlardan daha yavaştır. Belli aşamalardan sonra hedef kitlenin eline geçmektedir. Baskıdan önce hazırlık aşaması, baskı ve daha sonra da dağıtım süreçlerini tamamlayıp hedef kitle ile buluşmaktadır.

Dergi reklamcılığı; hedef kitlesine ulaşana kadar geçen süre sonrasında oldukça etkin rol oynar. Çünkü bilindiği üzere dergiler farklı sektörlerin neredeyse hepsinde yer almaktadır. Hangi sektörler diye sorulduğu zaman bir kaç tane örnek verdiğimiz zaman daha iyi anlaşılacağını ümit ediyorum. Dergiler genelde; Sektörel Dergiler, Fikir ve Siyaset dergileri, Sanat Dergileri gibi alanlarda etkin şekilde rol oynamaktadırlar.

E-dergi Nedir?

Günümüzde artık Dergi Reklamı anlayışlı farklı bir hale bürünmüştür. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz baskı öncesi hazırlık, baskı ve dağıtım aşamalarına e-dergi teknolojisinde ihtiyaç yoktur. Sanal yoldan hedef kitleye ulaşan bu tür dergiler, zaman ve maliyet açısından daha çok tercih edilmektedir. Elbette yine de türüne bakılmaksızın dergi reklamcılığı önemlidir ve aktifdir. Başka Yöntemler, yüksek bir halk kitlesi içindeki ihtiyaç sahibi olan kitleyi bulmaya çalışmaktadır fakat derginin yöntemi direkt ihtiyaç sahibi kitlesine seslenir ve bütün cazibesini burada kullanır.

Neden Viva Dizayn ?

İçinde bulunduğumuz reklam çağında fazlaca reklam ajansı bulunmakta. Viva Dizayn ( Grafix ) ailesi olarak bizi ayıran özellik ise bağımsızlığımızı ve özgünlüğümüzü ortaya koyarak göze hitap eden işler çıkarmamızdır. Bir Dergiye ihtiyacınız olduğu zaman tasarım ekibimizle hizmetinizdeyiz.