Responsive Tasarım Nedir ?

Aslında ilk olarak bunu incelememiz gerekiyor neden derseniz akıllı cep telefonlarının da artık hayatımızın vazgeçilmezi olması ile beraber web tasarımların da ufak değişiklikler meydana geldi web sitelerinin telefonllarla uyumlarını tam sağlaması ve tasarımların şık görüntüsünün de bozulmaması için kullanılan yeni bir seçenek olan “Responsive web tasarımı” nın tam kelime anlamı ise uyumlu ile aynıdır. Girdiğimizde sitelerin telefonlarımızın boyutlarına uyum sağlayarak tasarımın değişiklik göstermesine rağmen şık görünmesini sağlar. Özellikle 3 farklı olarak tasarlanmak üzere masaüstü, tablet ve mobil olarak hazırlanır. Bildiğiniz üzere web sitelerinde tablet veya cep telefonu ile girdiğiniz de ölçülerde değişiklikler gözle görülür bir şekilde fark ediliyor . Bunun yanı sıra okunacak veya bakılıcak resimleri kalitesiz veya yakınlaştırarak bakılabilmesinin de önüne geçiyor haliyle sizlere daha rahat gezinile bilen uyumlu bir site sağlıyor.

Konya web tasarım, mobil web tasarım,cep telefonu web tasarım

Zorluk Çıkarmayacak Bir Tasarım

Kurumunuz için yaptığımız size ait web sitenizin bilgisayardaki düzeni ve görünümü ile mobil cihazda görüntünün aynı olmaması ancak ziyaretçinin de daha rahat kullanması ya da farklı sıkıntılarla karşılaşmamasını hedefleyen mobil web tasarımını sizin için hedef lediğiniz kişilere iletmek istediğiniz mesajları zorluk çekmeden de cep telefonlarından da web sitelerini ziyaret etmenizde sıkıntı yaşamayacaklrı için çok daha faydalı olacaktır. Bununla beraber zamanla mobil web siteleri daha da değerlenecek sebebi ise gün geçtikce akıllı telefon kullananların sayısının hızla artmasını gösterebilriz. Tabi ki bizde bu işe elimizi atıyoruz ve geleceğe yatırımınız da kapıyı aralıyoruz.

Mobil Uyumlu Olsa Ne Olmasa Ne

Responsive hakkında az çok bilgi sahibi olduğumuza göre ve sitelerin mobil tasarımlarda ne kadar çok uyum sorununu çözdüğü hakkında bir şeyler biliyoruz artık sitenin tasarlanmış yüzünden, kullanılan cihazların ekranlarının boyutları farklı olabilir bunların tamamına uygun olacak şekilde otomatik değişmesi gerekiyor ki kullanıcı zorluk yaşamasın. Bir üst paragrafta belirttiğimiz gibi artık her geçen gün mobil kullanımın artması ve internette bunlarla ulaşılması sitelerin daha şık durması için uyumlu olmasını zorunlu kılmıştır. Konya’nın en iyi dijital ajansı olarak “Viva Dizayn (Grafix) sizin için mobil uyumlu sitenizi layıkıyla yerine getirecektir.