Masaüstü Aramalar, Mobilin Gerisinde Kaldı

Mobil aramaların masaüstü aramaları geçtiği söylentileri dönem dönem gündeme gelse de, hiçbiri kesin olarak doğrulanmamıştı. Ancak Google geçtiğimiz günlerde ilk defa mobil aramaların masaüstü aramaların önüne geçtiğini açıkladı.

Code Mobile konferansına katılan Google’ın mobil arama sorumlu başkan yardımcısı Amit Singhal; Google üzerinden aylık olarak yapılan 100 milyar aramanın yarısından fazlasının mobil cihazlar üzerinden yapıldığını belirtti. Bu durumda tabletler dahil olmak üzere masaüstü aramalar, mobil ürünlerin gerisinde kalıyor.

Kurumsal site tasarımınız ile etkileyici olmaya çalışırken, Google’ın neleri önemsediğine dikkat etmekte fayda var. Google sadece mobil kullanıcılar için duyarlı siteyi önermiyor, mobil cihazlar ile yapılan aramalarda mobil uyumlu siteleri üst sıralarda gösteriyor. Bu durum, özellikle mobil kullanıcılar yerel işletmeleri aradığında barizleşiyor.

Bu nedenle Viva Dizayn olarak diyoruz ki; mobil uyumlu siteniz yoksa “web sitem var” demeyin, gelin sizi de mobil uyumlu (duyarlı) kurumsal sitenize kavuşturalım.