Başarılı İçerik Pazarlaması

Kullanıcılar hangi sektörde olursa olsun çözümü Google’da arıyor. Google’a soru sormak, hizmete veya ürüne ulaşmak genel bir kullanıcı alışkanlığı olmuş durumda. Ama hazırlanan içerikte bu soruların cevabı yoksa Google’da üst sıralara çıkılması biraz zor. İçeriğinizi planlarken, strateji oluştururken bunun atlanılması, yapılmaması gereken hataların başında geliyor. Her şirket, arama motorunda daha ön sayfalarda gözükmek ister. Bunun için uygun anahtar kelimeler ile ürünlerinizi ve hizmetlerinizi sınıflandırmanız gerekir. Bu doğrultuda rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimelere bakarak nasıl talepler geldiğine oranla hareket etmeniz faydalı olur.

Örneğin x ürününün şirketisiniz. Ve yayınladığınız içerikte x ürününün faydaları nelerdir? sorusunun cevabını oluşturmadıysanız potansiyel müşterilerinize ulaşamıyor olabilme ihtimaliniz yüksek.

Her yönüyle on numara, beş yıldız içerik oluşturmuş olabilirsiniz. Ancak içeriğiniz ilgili hedef kitleye ulaşmıyorsa buna başarılı içerik pazarlaması denemez. Hedef kitlenizin bulunduğu sosyal ağlarda onları karşılamak, SEO çalışmaları, web sitenizin sizi arayan müşterilerce kolay bulunması bu başarısızlığı önlemek için önemli adımlardır. İçerik pazarlaması için içerik optimizasyonu çalışarak bu adımları gözden geçirmek oldukça önemli

Sitenizin trafik artışı içerik pazarlaması açısında önemli bir başarı fakat yeterli değil. Başarısız olduğunuz bir konu var çünkü. Bu başarısızlık ziyaretçilerin müşteriye dönüşmemesi. Bu başarısızlığı engellediğinizde sitenizdeki trafiğin değeri daha da artacaktır. Sitenize gelen ziyaretçileri müşteriye dönüştürmek için doğru yönlendirmeleri ve harekete geçirici mesajları faydalı içerikle birleştirebilirseniz olası başarısızlığı ortadan kaldırıp başarılı içerik pazarlamasına yol açmış olursunuz.