Nedir bu 'E-ticaret'?

Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte ticaret internet üzerinden yapılır hale geldi. Bu yeni ticaret anlayışına e-ticaret yani elektronik ticaret denmektedir.

E-ticaret anlayışla birlikte firmalar dünyanın en işlek caddesi üzerinde dükkan sahibi olma imkanına sahipler hem de ne elektrik ne su ne kira maliyeti olmadan. Ayrıca bu dükkan müşterilerinin ulaşabilmeleri için 7/24 açıktır. E-ticaret ile alışveriş süreci hızlı bir şekilde gerçekleşir ve zamandan tasarruf edilmiş olur. İnternet üzerinde mekan sıkıntısı olmadığı için ürün çeşitliliği fazladır, müşteriler ürünleri kıyaslayabilir ve bir çok ürünü aynı anda inceleyebilir. Stok, iş gücü, dükkan ve ürün maliyetleri gerçek bir dükkana oranla daha düşüktür. Müşteri potansiyeli olarak reel dükkanlardaki gibi sadece bulunduğu bölge ile sınırlı değildir. E- ticaret ile daha geniş ve yeni hedef insanlara ulaşılabilir. Müşteri açısından bakarsak evde hızlı ve pratik bir şekilde alışveriş yapabilirler. Ürün fiyat araştırması, kıyaslama, ürünü kullanmış kullanıcıların deneyimlerine ulaşma imaknları vardır. Hemde bu sanal dükkana gitmek için ulaşım bedeli ödemek zorunda da kalmazlar.

E-ticaret müşterilerinin sizin dükkanınızı tercih etmesi için gidilmesi gereken bazı yollar vardır. İlk olarak müşterilerinizin, ürünlerinize ulaşmasının yolunu kolaylaştırmalısınız. Müşteriler sizin ürünlerinize cep telefonlarıyla ulaşmaya çalışabilirler bu nedenle mobil uyumlu web sitesine sahip olmanız gerekmektedir. Müşterilerin dilinden anlayın, ne isterler neye ihtiyaçları var bunu bilin. Web sitenizi analiz ederek müşteriler en çok hangi sayfayı ziyaret ediyor hangi sayfaya gelince dükkanınızdan ayrılıyor bunu analiz edin. E- ticaret müşterileriniz üzerinde alışkanlıklar oluşturarak müşteri sadakatini sağlayın. Müşterilerin karar verme sürecine yardımcı olmak için işe yarayacı bilgilendirmeler yapın. Eğer doğru ve faydalı bilgilendirme yapmazsanız müşteriler web sitenizden ürünlerinizi almadan ayrılacaklardır.

Viva Dizayn olarak, dünyanın en işlek caddesinde dükkan açmak isteyenlere, e-ticaret sitesi tasarımı ve programlama hizmeti sunuyoruz. Mevcut e- ticaret sitesini yenilemek isteyenlere de destek sunmaktayız. Konya e-ticaret sitesi tasarım ve programlama ekibimiz, tecrübesiyle çağa en uygun e-ticaret sitelerini sizler için tasarlıyor.