Dikkat ‘İçerik’ İçerir

Her yeni zevk, yeni bir ihtiyacı doğuruyor ve bu ihtiyaç yeni bir endüstriyi de beraberinde getiriyordu. Pazarlama her boşalan şeyin yerine yenisini koymak için vardır.

İyi içerik, en çok satış yaptıran içerik değil, insanların en çok paylaşmak isteyeceği içeriktir. Markanın içerik pazarlamasını bir araç olarak kullanmasıyla müşterisinin hayatına katkı sağlamasıdır. İnsanlar sadece ilgilerini çeken şeyleri okur ve ilginç gelen şey bazen bir reklam olur. İyi bir içerik insanların ilgisini çekmelidir. Hali hazırda yüzlerce kez bahsedilen, herkesin fikir sahibi olduğu konular ilgi çekici değildir. Örneğin sıradan bir makarna ilgi çekici değildir fakat size özgü bir makarna, sizin spesiyaliniz olan bir makarna her zaman daha ilgi çekici olacaktır.

İçerik pazarlaması yalnızca son dönemlerde sosyal medya ve internet kullanımının hayatımızda önemli yer tutmaya başlaması ile gelişime çok daha açık bir dal haline gelmiştir. Başarılı içerik pazarlaması için oluşturan içeriğin seo optimizasyonu yaparak hedef kitleye ulaşmasını sağlamalıyız. Web sitesi için ürettiğimiz içeriğin bir amacı olmalı; Web tasarım yaparken bile içeriklerin bir amacı olmalıdır. Bu bazen eğlendirmek, bazen fayda sağlamak, bazen ilham vermek, bazen saygı uyandırmak, bazen iletişim kurmak, bazen de ama nadiren sadece marka hakkında bilgi vermek olmalıdır.

Yazar olarak, içerik oluştururken öncelikle hedef kitleyi anlamalıyız onlarla bağlantı kurmalı, tutarlı olarak onların güvenini sağlamaya çalışmalıyız. Bunu yapabilmek için öncelikle güçlü kelimeler tercih etmeliyiz. Hedef kitlemizin merakını uyandırıcı cümleler kurarak ilgilerini çekmeliyiz. Bekletilerini karşılamalıyız. Karar verme süreçlerinde özgür olduklarını onlara hissettirmeliyiz. Aciliyet katarak onları harekete geçirici eylemlerde bulunmaya sürüklemeliyiz. Net ifadeler kullanarak hedef kitleyi yönlendirme yeteneğini kullanmalı, onları iyi tanıyarak ikna süreci hızlandırılmalıdır.