Google Amerika da 16’lı Ürün Listelemeyi Test Ediyor

Google, Ürün Listeleme Reklamları tarafından 16 ürün göstermek için test çalışmaları yapıyor. Arama sonuçlarında üst tarafta 5 adet ürün gösteren Google, ürün sayısının genişletilebilmesine olanak sağlayacak bir buton ekleyerek bunu ilk olarak Amerika da test ediyor.

Geçtiğimiz aylarda beta sürecini tamamlayıp bütün AdWords kullanıcılarına açılan Ürün Listeleme Reklamlarını kısaca, Google arama ağında ürünlerimizi görselleriyle birlikte yayınlamamızı sağlar. İlk çıktığı günlerle kıyaslandığında daha fazla sorguda karşımıza çıksa da henüz tek başına kullanılacak bir reklam modeli potansiyeli taşımayan ürün listeleme reklamları, daha alakalı ve kaliteli trafik sağlayıp, arama reklamlarını destekliyor. E-ticaret siteleri tarafından kullanılabilen Google ürün listeleme reklamları, arama sonuçlarına uygun ürün ve ürün bilgilerini, görseliyle birlikte reklam yapılmasını sağlıyor. Google’da arama yapan kullanıcılara, arama kelimelerine uygun ürün görseli, ürün ismi ve fiyatı gösteriyor.

Ürün Listeleme reklamlarının en önemli avantajı arama sonuçlarına uygun reklam sonuçlarının gösterilmesi ve reklamlarda görsel kullanılmasıdır. Bu durum hem tıklama oranlarını hem de dönüşüm oranlarını artıyor. Tıklama ve dönüşüm oranının artması, maliyetlerinde düşmesini sağlıyor.

Ürün Listeleme Reklamları, arama ağı reklamları ya da dinamik arama ağı reklamlarından bağımsız olarak çalışır. Yani ürün listeleme reklamlarınız dinamik arama ağı ya da arama ağı reklamlarıyla aynı anda görüntülenebilir. Böylelikle potansiyel müşteriyi sitenize çekme ihtimalide artmış olacaktır.

Ürün Listemele Reklamları, dinamik arama ağı reklamlarında olduğu gibi anahtar kelime hedefleri olmadan çalışmaktadır, Merchant Center ürün feed’lerini kullanır. XML’inizde olan ürünler ve o ürünlerin alakalı sorgularında reklamlar otomatik olarak tetiklenir ve reklamlarınız yayınlanır. Yani daha iyi sonuçlar için Merchant Center ürün feed’inizi güncel tutmanız gerekmektedir. Ürün listeleme reklamlarını Merchant Center olmadan kullanılmamaktadır.

Merchant Center Nedir?

Ürünlerinizi XML ile Google’a bildirdiğiniz bir alt yapı. Dinamik Remarketing ve Ürün listeleme Reklamlarında ki ürünler Merchant Centerdaki XML’inizden çekilmektedir.

Google Merchant Center hesabınızı buraya tıklayarak oluşturabilirsiniz. Hesabı oluşturduktan sonra “Ayarlar > AdWords” tıklayarak, AdWords Müşteri Kimliğinizi girmelisiniz.