Doğru SEO Yapabilmek İçin Doğru Anahtar Kelime Tespiti Yapın

SEO nedir niçin gereklidir bunun üzerinde durmaya çalışacağız. Tasarım yönünden siteniz çok başarılı, içerik bakımından da bir o kadar tatmin edici bir seviyede olabilir. Sitenizi adres çubuğuna giren arayıp gelen bir çok kullanıcı da mevcut olabilir ancak bu durum diğer kullanıcıları görmezden gelmenize onları göz ardı etmenizi gerektirmemektedir. SEO sabır isteyen ve sabrettikçe meyvelerini alabileceğiniz bir tekniktir. Arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmeniz için SEO ile uzun ve dikkatli olmanız gerek bir yolculuğa başlamanız gerekmektedir. Bu yolculukta başvuracağınız SEO hileleri size başarıyı getirmez aksine arama motorları bunu fark ettiklerinde sizin sitenizi veritabanlarından kaldırırlar. Viva Dizayn olarak size tavsiyemiz sakin, sabırlı ve dikkatli bir tavır sergilemeniz ve sonuçları beklemeye başlamanız.

SEO kelimesi arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Hedeflenen anahtar kelimelerde arama yapıldığında üst sıralarda yer almak için bir dizi işlem için verilen isme SEO denmektedir. Arama sonuçlarına göre ilk sayfa dışında ikinci yada üçüncü sırada yer almanının size bir getirisi olmaz. Ancak bu sonucu başarmak için sitenizi optimize etmeniz ve ona uygun olarak kodlamasını yapmanız gerekmektedir. Anahtar kelime seçimi SEO için çok önemlidir. Doğru anahtar kelimeleri seçip, sitenizin içeriğiyle doğru orantılı ve anlaşılır anahtar kelime seçimi son derece önemlidir. Genel itibariyle herkesin arayabileceği anahtar kelimelerden kısa vadede kaçınmanız gerekebilir yani bu anahtar kelimelerde iyi sıralara gelebilmek oldukça zor bir iştir ancak imkansız değildir dediğimiz gibi bu sadece biraz zaman alır. Anahtar kelimeleri keskin ve net olarak ifade etmek sizin için bir avantajdır. Örneğin Konya’da faaliyet gösteren bir mobilya dükkanınız var ise hadeflemek isteyebileceğiniz anahtar kelimeler “mobilya konya” ya da “konya mobilyacısı” olmalıdır. Genel anlamda “ mobilya” yada “mobilyacı” anahtar kelimeleri için optimizasyon yapmanın size bir getirisi malesef ki olmayacaktır. Sizin için önerebileceğimiz SEO için ilk konu anahtar kelimenize iyi araştırarak karar vermenizdir. Hangi kelimelerin internet kullanıcısı tarafından aranacağına dair yapacağınız ön görüler çalışmalarınızda o konulara yön vermeniz için önemli olacaktır.

Konya SEO açısından bir diğer önemli konu özgün ve kaliteli içeriklerdir. Sitenizin konusu ne ile ilgili olursa olsun sitenize gelen ziyaretçileri sitenizde kalmasını sağlamak için özgün, kaliteli ve tatmin edici içeriklerin yer alması çok önemlidir. Gerekli kaliteye sahip ve sitenizin konusuyla alakalı içeriklere sahip olmak kuşkusuz SEO için en başta gelen kurallardan biridir. Sitenize gelen ziyaretçiler için okudukları içerikler onlara anlamlı gelmeli, onları tatmin edebilmeli ve bu içerikler sayesinde en kısa zamanda sitenizi tekrar ziyaret etmek istemelidirler.