Pozitif Hayat Merkezi Konya Psikolog Servisi

Konya Psikolog Servisi kişilerde bulunan davranış bozukluklarıyla alakalı olarak, kişileri ruhsal, sosyal, kültürel ve biyolojik olarak ele alıp diğer insanlara yansıttıkları davranışların altında yatan nedenleri ve bugüne olan etkisini türlü yöntemler kullanarak çözüm olanakları üretmeye çalışan bireylerdir. Konya Psikolog servisi bugüne baktığımızda faaliyet alanı açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Örneklendirecek olursak çalışma alanları, adliyeler, emniyet güçleri, danışmanlık merkezleri, sosyal hizmet kurumları, hastaneler ve klinikler olarak sıralaya bilirz. Psikologların bu çalışma alanlarında kendilerine yükledikleri misyon, servise başvuran bireylerin sorunlarını anlayıp, çözüm yolları saptamaya çalışma ve bunların çözüm yollarını bulmaktır.

Psikolog kavramı toplumumuzda farklı şekillerde algılanıp farklı isimlendirmeler yapılabilmektedir. Hoş karşılanmayan kelimelerden biri deli doktorudur. Psikologlar asla deli doktorları değillerdir. Bu çok yanlış bir tabirdir. Öyle ki her psikolog ile görüşen birey deli değildir. Üstelik deli diye nitelendirilen kavram tamamen yanlış bir kavramdır. Deli diye bir şey yoktur. Sadece desteğe ihtiyacı olan hastalar vardır psikolog bu hastanın iyileşmesi için hayata yeniden tutunması için çaba sarf eden insanlardır. Şöyle ki kendimizle ilgili çözümleyemediğimiz çeşitli sıkıntılar var ve bizde bundan dolayı psikolog yardımına başvurduk psikolog sorunlarımızı dinledikten sonra çeşitli test ve teknikler uyguladıktan sonra bize ve yakınlarımıza gerekli bilgilendirmeyi yapacak, çözüm yollarını bizimle paylaşıp yardımcı olacaktır.

Konya Psikolog sorunlarınızla ilgili çözümler ararken bunu kendi başına değil sizinle empati kurarak devreye sizi sokarak gerçekleştiriyor. Yani bireyin soruna çözüm bulmasına olanak sağlıyor. Böylelikle psikolog süresi sona erdiğinde bile birey kendisinin psikoloğu konumuna geliyor. Yani burada danışan kişi kendi kendisini tedavi etmeye başlıyor. Konya Psikolog Servisi, sadece ona bu yolda kılavuzluk ediyor. Psikoterapi sürecinde öncelikle kişiden detaylı bir yaşam hikayesi alınıyor. Danışan kişilerin tabi ki öncelikle psikoloğa güvenmeleri gerekmektedir. Bu süreçte en önemli unsur güven unsurudur. Psikoterapi süreci içesinde psikolog danışan kişiye bilgi verme zorunluğu bulunmakta ve kafasında oluşan tüm soru işaretlerine tek tek cevaplar bulmaktadır. Psikolog danışan kişiyi asla yargılayamaz ve suçlamalarda bulunamaz, her şeyi tüm gerçekliliğiyle kabul etme yükümlülüğü bulunmaktadır. Zaten psikologlar bu konuyla alakalı olarak özel eğitimler almış profosyonel olarak yardım sunan kişilerdir.

Konya Çocuk Psikoloğu terapileri alanında gerekli ve en uygun terapiyi uygulamayı hedefler. Çocuk gelişiminde gerektiği durumda çocuğun yarar sağlayabileceği şekilde aile içi ilişkilerinin düzenlenmesi, bakımının sağlanması, eğitimsel desteğin gereksinimi temin edilmelidir. Böylece çocuk çevresiyle sağlıklı ilişkiler kurar ve psikoloji bakımından hep güçlü kalır ve sosyal hayatında olumlu tepkilerle karşılaşır. Psikologlar ebeveynlerin çocuklarını gelişimi boyunca dikkatle gözlemlemeleri gerekir. Anne ve babalar çocuğun günlük yaşamında ki davranış değişikliklerine bağlı olduğundan harekete geçmelidir. Bu gibi değişikliklere örnek olarak travmatik yaşantıyı hatırlatan kişilerden, yerlerden, düşüncelerden ya da durumlardan uzaklaşma, severek yaptığı aktivitelerden vazgeçmesi, insan ilişkilerinde sıkıntı yaşaması, uykuya dalamama, öfke patlamaları, korkma gibi durumlar verilebilir bu durumlarla birlikte süre gelen aileden ve arkadaşlardan kopmalar olur.