Web Tasarım Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Web Tasarımı yapan kişiler, yaratıcı ve teknik olarak hemeğimli hem de siteyi inşa etmek veya yeniden web sitesi tasarımını yapan kişilerdir. Web tasarımcısı bir web sitesi, fonksiyon sahibi ve kullanımını kolaylaştırmak için gerekli olan, ama aynı zamanda kullanıcıya göre daha estetik hale getirecek yeteneğe sahip kişilerdir. Web tasarım, internet teknolojinin gelişmesiyle yaratılmış deyim yerindeyse yeni bir sanayi, ve dijital medya birçok bireyin hayatını önemli bir parçası haline gelmiştir. Son on yılda, özellikle popülerlik kazanmıştır. Çoğu kişi iletişimi, bilgi, alışveriş, sosyal yaşam ve daha fazlası için web üzerinden gerçekleştiriyor. Web tasarımcıları için talep hızla artmaktadır ve sanayi şu anda iş fırsatları ve gelecekteki büyümesi beklenen bir msektör olarak görülmektedir.

Web Tasarım yapan kişinin temel olarak işi web sayfaları tasarlamaktır. İlk kez bir web sayfası yaparken belli olmayabilir ama web tasarımında dikkate değer çok şey vardır. Estetik yönü çok önemlidir ve uygun renkler, yazı tipi, düzen ve görüntüleri seçme web sitesinin temel taşlarını oluşturur. Estetik yönlerine ek olarak, web sitesinin kullanılabilir olması da çok önemlidir. Bu ziyaretçiler için sayfa oluşturmak için önemli bir unsurdur. Örneğin, çocuklara yönelik yapılan bir web sitesi için çocukların dikkatin çekmek gerekiyor ve görüntülerin çok fazla olması gerekiyor ve az metin ile parlak renkler ve kolay okunan yazı tipini kullanmak gerekiyor. Bu, eğlenceli, dikkat çekici ve kolay anlaşılır halde olması gerekmaktedir. Düzeni ve yapısı takip edilmesi basit olmalı ve sayfaların bilgi erişimi kolay olmalı ve tıklama oranı bunla bağlantılı olduğundan sayfaya erişim önemlidir. Aksi halde hedef kitle için, kolay erişim ve kolay bir biçimde düzenlenmiş bilgi olması gerekir. Web tasarımcısı, tüm web sitesinin kontrolünü ve bilgi erişimini sağlamalı, web sitesinin en uygun görünümünü sağlamalıdır.

Konya Web Tasarım da sadelik önemli bir unsurdur ve zarif bir şekilde bunu uygulamak gerekmektedir. Sade sitelerin çok basit olduğunu göreceksiniz. Her bir sayfayı anlamak son derece kolay ama yine de görünüm olarak iyi durumdadır. İkinci unsur olarak web sitesi kurumun kimliğini yansıtmalıdır. Ziyaretçiler hakkında ve onlar için ne yapabilirim onlara ne söyleyebilirim sorularının cevabı verilmelidir. Misyon ve vizyonumuz ne sitemize giren insanlar web sitemize girdiğinde bizim amaçlarımıza hedeflerimize ulaşabiliyor mu bunu iyi saptamk gerekir. Web tasarım unsurlarından en önemlisi seodur. Seo da önemli konulardan biri basitlik ve ihtiyaç duyulan şey google metnin özgün ve uzun olmasıdır. İkisi arasında bir denge ve geliştirmiş teknikleri bilmek gerekir. Yani blog yazıları kendi içinde tutarlı ve dengeli olmalıdır. Dediğimiz gibi web tasarım başarılı olması için sadelik, kurumun yapısını kurumsal kimliğini yansıtmalı ve seo kurallarına uygun içerikler barındırmalı. Tüm bunlar halledikten sonra web sitenize gelen ziyaretçilerin oranı artacaktır ve başarılı olmanız sağlanacaktır.