Bir Birinden Farklı Logo Tasarımı

Firmaların kendilerini rekabet koşulları içinde güçlü kılmalarını sağlayan bir takım unsurlar vardır. Her firma daha iyi şartları sağlayarak müşterilerine, tedarikçilere güven vermek ister. Bu sayede de rekabetin güçlü olduğu pazarlarda ayakta kalmak sağlanacaktır. Kurumsal kimliği güçlendiren bir takım çalışmalar bu anlamda öne çıkar. Örnek olarak firmanın kullandığı standart materyaller, kartvizitler, ajandalar, antetli kağıtlar ya da benzer malzemeler özenle üretilmeli ve taşınmalıdır. Benzer şekilde web sitesi tasarımı da firmanın bulunduğu sektöre, yer aldığı alana uygun şekilde ortaya konmalıdır. Tüm bunlarla beraber her üründe, materyal ya da projede kullanılması gereken kritik gereksinim ise logodur. Çünkü logolar, kurum ya da kuruluşları tek başlarına temsil eden yegane grafik ürünleridir. Gerek barındırdığı yazı tipleri ile, gerek renk tonları ya da şekilleri ile öne çıkan logo tasarımları alanında uzman firmalar aracılığı ile elde edilir.


Birbirinden Farklı Logo Tasarımları
Yaratıcılığın ön plana çıktığı, çoğu zaman da sadelik unsurlarının arandığı Logo Tasarımı çalışmalarında firmaların kendi fikirleri çok önemlidir. Çünkü firma yer aldığı sektör ya da ürettiği ürün veya hizmet nezdinde bir logo oluşturmak isteyebilir. Bununla beraber sadece isminin kısaltması ya da harfleri ile bir logo da tercih edilebilir. Burada yapılması gereken şudur ki, uzmanların işe koyulmadan önce ilgili kuruluşu dinlemeleri ve talepleri almaları sağlanmalıdır. Örnek olarak sadece şekil mi, sadece yazı mı, yoksa ikisi birden logo üzerinde bulunmalı mı, işte bu sorulara cevap alınmalıdır. Çoğu zaman firmalar ilk örnekler konusunda grafikerlere ve uzmanlara serbestlik tanırlar. Bu durum daha kaliteli işlerin çıkması için önemlidir. Kendini özgür hisseden uzmanlar en profesyonel sonuçların sağlandığı logoları ortaya çıkarmak için gayret ederler.

Kurum ve kuruluşların logoları akla gelen her türlü alanda kullanıldığı için önem derecesi yüksek simgelerdir. Örneğin logoların kartvizitlerde yer alması, internet sitesinde baş köşeye konulması, antetli kağıtlara basılması, şirket girişine asılması gibi kullanımları söz konusudur. Bu nedenle de Logo Tasarımı güçlü olmalıdır. İster yalnızca grafik olsun, ister içinde yazı bulunsun hiç fark etmeksizin logo tasarımının dışarıya olanca gücü ile yansıtılması şarttır.



Öte yandan Logo Tasarımı için kullanılacak olan renk kodları da öne çıkar. İster CMX kodları, ister TPX kodları, isterse de TCX kodları ile baskı yapabilen kuruluşlar, ilgili firmaya en iyi logo seçenekleri sunabilmek için olanca güçleri ile çalışırlar. Burada özgünlük, yaratıcılık ve beceri çok önemlidir. Ancak bu unsurların devreye alınması ile başarı sağlanacak, firma da kendini logosu ile her alanda tanımlayabilecektir. Sektör fark etmeksizin en kaliteli işler ve en ilgi çekici logo seçenekleri işin uzmanları tarafından ortaya konmalıdır. Bu sayede kısa sürede istenen sonuçlara ulaşmak da mümkün olmaktadır.