Cep devi resmen pes etti
HTC'nin bir zamanların amiral gemisi olan bu cebini kullananlar için kötü haber geldi...

Desire HD kullanıcıları zor günler geçiriyor. Android 4.0 güncellemesinin yayınlanmaması bir yana, yayınlanacak mı, yayınlanmayacak mı soruları da tüketicilere eziyet çektirdi. HTC, tartışmalara son vermek ve yaşanan gelgitler için özür dilemek amacıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada aynı zamanda güncellemenin neden iptal edildiği de izah ediliyor. Açıklamada şu satırlara yer veriliyor:

HTC Desire HD'yi Android 4.0'a güncellememe kararımızın yarattığı tepkinin bilincindeyiz. Bu kararın tartışmalı olduğunu kabul ediyoruz.

Bu karar, HTC Desire HD'nin veri saklamasının bölümlendirilme şekli ve Android 4.0'ın boyu ile ilgili. Bu güncellemeyi yapmak, veri saklamanın yeniden bölümlendirilmesini ve kullanıcı bilgilerinin silinmesini gerektirecekti. Böyle bir güncelleme teknik bilgiye sahip kullanıcılar için kabul edilebilir olsa da, müşterilerimizin çoğu için değil. Yazılım paketinin boyunu küçültmeyi de düşündük, ancak bu, halihazırdaki bazı işlevlerin sınırlanması anlamına gelecekti. Güncelleme kurulduktan sonra bile bazı başka teknik sınırlamalar nedeniyle kullanıcı deneyiminin sınırlanacağını gördük.

Bir güncellemenin daima kullanıcı deneyimini iyileştirmesi gerektiğini düşünüyor ve her güncellemeyi bu gözle değerlendiriyoruz. Her ne kadar bu kararın yarattığı hayal kırıklığının farkında olsak da, kullanıcı deneyimine etkisinin çok büyük olacağı inancındayız. Bunun daha önceki açıklamalarımızla ters düştüğünün bilincindeyiz ve bu nedenle özür diliyoruz.