Konya Grafik Tasarım

GRAFİK TASARIM NEDİR?

Grafik Tasarım, bir mesaj veya düşünceyi hedef kitleye iki veya üç boyutlu bir şekilde iletmek ve anlatmaya denir. Aslında kısaca kaynak ve alıcı arasındaki mesajın iletilmesini sağlayan işlem de denilebilir. Mesaj, kavram ve simgelerle görselleştirilir. İzleyen insana zevk verecek ve onu bir konu üzerinde ikna etmeye yönelik çalışma şeklidir. En önemli yanı ise iletilmek istenen mesajı etkili ve çekici hale getirir. Günümüzde kurumsal firmaların çok sık kullandığı bir yöntemdir. Öyle ki; ileteceğiniz bir mesajı yazı olarak yazdığınız zaman alacağınız geri dönüş ile görsel bir tasarımla ilettiğiniz de alacağınız geri dönüş muhakkak çok farklı olacaktır. Çağa ayak uydurma hususunda birçok firma ve kuruluş bu yöntemi kullanmaktadır. Elbette kolay bir iş olmamakla beraber kullanılan noktaya ve amaca yüksek derecede getirisi olmaktadır.

Tasarım sadece bilgisayar teknolojisini kullanarak yapılmaz. Grafik tasarımcısının desen gücünü, renk bilgisini ve sıfırdan bir şeyler ortaya koyabilme yeteneğini teknolojiyle buluşturması gereklidir. Bir nesneyi stilize etmek için önce onun gerçek halini benimsemek gerekir yani önce nesnenin kendisini resmetmek gerekir ki o nesnenin soyutlanmış hali ortaya çıkabilsin.

Bunu Firmasal Nasıl Düşünebiliriz?

Tasarımcı kimliğe sahip kişilerin pek çoğu müşteriden gelen bilgileri toplamanın işin en önemli kısmı olduğunda hemfikirdirler. İlk aşamada yapılması gereken ise bir tasarım brifi oluşturmaktır. “Kullanıcının beklentileri nelerdir?” ve “Nasıl bir çalışmaya ihtiyacı var?” gibi sorular her zaman iş sahibinin yararına olacaktır. Bunun için bilginin analiz edilmesi gerekir. Yığılan veriler arasından doğrusunu seçmek önemlidir ve daha sonra mesajı iletecek doğru kanal seçilir. Müşteriyi anlayıp istekleri doğrultusunda çıkan Grafik Tasarım işleri her zaman hem müşteriyi hem de Tasarımcıyı mutlu etmektedir.

Web Tasarımında Grafik Tasarımın Yeri

Ciddi anlamda kişisel ve kurumsal siteler ortaya çıkarabilmek için görsel tasarım tekniklerini iyi kullanmak gerekir. Özellikle bir siteye girildiği vakit kişinin ilk dikkatini çeken olay tasarımdır. Günümüzde pek çok Web Tasarım firması bulunmaktadır. Rekabette aynı oranda fazladır. Bu rekabette galip olmanın yolu ortaya çıkarılan tasarımlardır.


Grafix: Bir Grafik Tasarım Atölyesi

Firmamız bünyesinde ortaya çıkan tasarımlar bu rekabette bizi lider konumda tutmaktadır. Sizde sitenizin her yönden kusursuz olmasını istiyorsanız biz Grafix ailesi olarak hizmetinizdeyiz.

www.grafix.com.tr