Zuckerberg artık Google için çalışacak
Google, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in kız kardeşinin de çalıştığı Wildfire Interactive'i satın aldı, iki kardeşi birbirine rakip yaptı.

İnternet devi Google, sosyal medyada gücünü artırmak adına bu alanda hizmet veren ve şirketlerin sosyal medya bölümünü yöneten reklam şirketi Wildfire Interactive'i 250 milyon dolara satın aldı. Aylar önce Facebook'un aynı şirketi satın alacağı iddia ediliyordu.

BUDDY'İ ALAMADI KANCAYI WILDFIRE'A TAKTI

Google, daha önce reklam şirketi Buddy Media'yı almak için mücadele etmiş; ancak şirketi daha baskın çıkan ve 700 milyon dolar ödeyen SalesForce'a kaptırmıştı.

KIZ KARDEŞİ RAKİBİ OLDU

Google'ın Wildfire Interactive'i almasıyla birlikte ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Facebook'un kurucusu olan Mark Zuckerberg'in kız kardeşi Arielle Zuckerberg'in çalıştığı şirketi alan Google, böylece iki kardeşi de birbirinin rakibi yaptı. Şirkette ürün müdür yardımcısı olarak çalışan Arielle, artık bir Google çalışanı. Kardeşi Mark'ın karşısına çıkan Arielle, sosyal medyada Mark'ın Facebook ile yakaladığı hakimiyeti bitirmek için mücadele verecek.

MARK'IN KAYINBİRADERİ

Şirketin ürün stratejisti olan Harry Schimidt'in Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in kayın biraderi olduğu öğrenildi. Donna Zuckergberg'le evli olan Schimidt, Wildfire'da baldızı olan Arielle Zuckerberg'le birlikte çalışıyor.

ZUCKERBERG KARDEŞİNİ FACEBOOK'A İSTİYOR

Business Insider'ın iddiasına göre ise Mark, kardeşi Arielle'nin Facebook'a gelmesi için uğraş verdi ancak şu an için bir netice alamadı.