Google Arama Sonuçlarını Siliyor!
Google çevirimiçi gizlilik yüzünden ateş altında! Avrupa milletvekilleri Google'a ''Vatandaşların unutulmaya hakkı var'' dedi. Onlar hakkındaki arama sonuçlarını silmek için Big G ile sorabilirsiniz kararı verdi konya web tasasrım

Eğer bir kişinin adının temelinde yapılan bir arama sonrasında söz konusu olan liste hakkında kişi ile ilgili web sayfası görüntülenmektedir. Arama sonuçlarını değiştirmek için söz onusu kişi bağlantının kaldırılmasını için yetkili makamlar aracılığıyla kaldırma işlemini gerçekleştirebilir. Verilen bu kararın ardından Google'dan ismini silmek isteyen kullanıcılar artık ismini kaldırabiliyor.

''Unutulmak isteme'' hakkınızı kullanarak Google sonuçlarında çıkan isimlerinizi kaldırabilirsiniz. Arama sonuçlarında ortaya çıkan ve zaman uğraşımına uğrayan isim ile alakası olmayan linklerin gösterimde düzeltilmesi istendi. Google'ın yapmış olduğu açıklama da ise verilen kararlara yönelik çalışmaların kısa zaman içerisinde formüle edileceği duyuruldu. Ayrıca Google karara ilişkin olarak verilen kişisel bilgilerin içermediğini çıkan sonuçlara herkesin ulaşabileceği yasal olan linkleri önerdiğinin de altını çizdi.