Hızlı Öğrenmenin 3 Yolu

Genç yaşlarda ki insanların birçok farklı sebeplerden dolayı öğrenilen şeyleri daha da çok kavrar beraberinde haliyle daha da fazla hızlı öğrenim sürecine giriliyor. Bu olayın başlıca sebeplerinden açık bir şekilde görüldüğü halde genç bireylerin düşüncelerin daha da öğrenime açık olduğunu beraberinde çabuk kavrama yeteneklerinin bilimsel olarak açıklandı.

İlerleyen dönemler içerisinde yaşların ilerlemesi sayesinde bu süreçte yavaşlamaya giriyor. Bu olayın beraberinde, Genellikle insanların bilmiş oldukları şeylere daha da fazla güven sağlaması aynı zamanda okul içerisinde almış oldukları eğitimleri öne sürerek kaliteli bilgiye sahip oldukları görüşlerini savunuyor.

Dünya üzerinden yaşayan insanların vücut tipleri birbirlerinden farklı olduğu gibi aynı zamanda kas gruplarının da farklı olmasıyla beraber bu dönem içerisinde alınan bilgiler kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Bu yazımızda sizlere öğrenim sürecinde yararlı olabilecek üç tane püf noktadan bahsedeceğim.

İnsan Beyni Doğuştan Tembelliği Elverişlidir

Dile getirilen bu söyleyiş herkes için geçerli değildir. Fakat öğrenmeye ve beraberinde düşünmeye alışkanlık haline getiremeyen bir insan için öğrenme süreci, İnsan beyni tarafından istenilmeyen bir sürece sebep olacaktır.

Beyinin genel olarak kaslara benzetilmesi de bu yüzdendir. Eğer beyin de kaslar gibi zorlanarak, Düşünme ve çalışmaya zorlanırsa, Yavaş yavaş bu düşünce genele dönerek insan beyni tarafından benimsenecek olan bir davranış haline gelecek. Bir sonraki günler içerisinde yapılacak olan çalışmalarda gün geçtikçe daha da iyi performans sağlanabilecek.

Odaklanma Çok Önemli

İnsan beyninle olan ilgili diğer önemli bilgi ise, Çok fonksiyonlu çalışma dönemlerinde daha da fazla yorulduğudur. Beraberinde birden fazla işe yoğunlaşılması halinde, İnsan beyni asıl görev olarak algılamış olduğu sürece gereken önemi vermeyerek devamında düşük performansa neden olacak sonuçlar doğuruyor.

Bu süreci geliştirmek için yapmanız gereken en önemli işlerden bir tanesi yapılacak olan en doğru şey, “ Öğrenme Modu “ olarak adlandırılan bir çalışma ortamı geliştirilebilmektir. Bu ortam içerisine hiçbir şekilde iletişim cihazı sokulmadığı süre içerisinde kaliteli bir odaklanma ortamı oluşturulabilecek.

Beyninizi İnandırın

Çalışma süresi ilerledikçe beyin yorgunluğu, Çalışmayı bırakmak isteyen bir sebep olabilir. Bu şekilde kendi düşüncelerinizi kontrol altına alarak kendinizi hızlı bir şekilde motivasyon ederek beyniniz de o an neyle uğraştırdığınız sürece inandırarak etkili bir çalışma performansı yakalayabilirsiniz.