Çevrimdışı Google Map Güncellemesi

Çevrimdışı Google Map güncellemesi ile artık mobil cihazların haritaları internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da kullanabilecek. Mobil cihazlardan yön bulmak için kullanılan haritalar servisinden bir çok durumda faydalanılmaktadır. İnternet bağlantı problemleri yaşanılan durumlarda ise haritalar servisini kullanılamamaktaydı.

Google kullanıcılarından gelen istekleri değerlendirip mobil cihazlarda haritalar servisi için çevrimdışı kullanım güncelleştirmesini getiriyor. Yeni güncelleştirme henüz dağıtıma çıktığından dolayı Türkçe versiyonu için bir süre sonra çıkacaktır.. Önemli bir güncelleştirme olduğu için bu süre çok uzun sürmeyecektir.

Çevrimdışı Google Map Nasıl Çalışıyor?

Öncelikle indirmek istenilen bölge seçip kaydediliyor. Seçilen bölgenin verileri mobil cihazıa indirildikten sonra GPS uydularına bağlanılarak çevrimdışı olarak Google Map kullanılabilmektedir.. Navigasyon hizmetleri içerisinde en kalitesi olarak bilinen Google teknolojiyi kolaylaştırmaya devam ediyor. Benzer çevrimdışı uygulamaların mobil cihazlarda çok yer tutması büyük problemler yaratıyordu. Google’ın bölgesel verilerileri indirildiğinde benzer uygulamalara göre, cihazlarda daha az yer tuttuğu görülecektir.

“Google Map Menüde “Çevrimdışı Alanlara ”gidiyorsunuz ve ”+” butonuna dokunarak, örneğin, bir şehir, ilçe veya ülke arıyorsunuz ve “İndir” butonuna dokunarak o alanı indirebiliyorsunuz. Bir kere indirildikten sonra hiç internet bağlantınız olmayan bir yerde dahi konumuzu bulabiliyorsunuz. Google Haritalar otomatik olarak çevrimdışı çalışacaktır. Bir bağlantı bulunduğunda kolaylıkla Haritalar yeni sürüme erişecek, geçerli rota için canlı trafik koşulları da dahil olmak üzere çevrimiçi çalışmaya başlayacaktır..