Logo Tasarım Denince Akla Gelen Temel Özellikler

Logo Tasarım kavramının akıllarda bıraktığı ilk izlenim firmaların kişiselliğini yansıtma noktasıdır. Bu neden firmalar açısından logo tasarım son derecde büyük bir öneme sahiptir. Günümüze geldiğimizde firma sayısında hızlı bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Bu firmalardan ayrışma ve farklılaşma bağlamında logo tasarımına gösterilen ilgi ve alakada artmıştır. Bir çok firmanın vizyonu halinde bulunan logo tasarımı, firmalar ve kurumsallaşmış şirketler açısından büyük önem arz ederken var olan web sitesininde önemli hale gelebilmesi için ilk adım logonun tasarımının en doğru şekilde gerçekleştirilmesinden geçmektedir.

Logo Tasarımı firmaların sanal alanlardaki imzası niteliğindedir. Logolar sayesinde, firmaların reklamlarında veya herhangi bir yerde isimlerinin geçmesi halinde, firmaları ifade edecek simgesel göstergeler olarak konumlanmaktadırlar. Logo tasarımı sayesinde farklılaşan kuruluşlar meydana gelen logoları doğrultusunda web sitelerinin tasarımını gerçekleştirmelilerdir. Bir çok firma ilk olarak logosunun tasarımını yapacak ajanslarla çalışmak ister sonrasında logo doğrultusunda uzun dönemli çalışarak diğer çalışmalarını meydana getirmeye hedeflemektedirler. Logonun başlıca hedefi hedef kitlesiyle iletişim kurmaktır. Logo yapılırken tasarımcının amaçladığı şey hedef kitleyi etkileyebilmek ve kalıcılığı sağlamak olmalıdır. Logo tasarımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar logonun basit ve anlaşılabilir bir niteliğe sahip olması, diğerlerinden ayrıştıcı bir özelliği olması, karşıdaki insanın logoyu algılayabilmesi gerekemktedir, akılda kalıcı olması gerekmektedir, belli başlı fonksiyonlara sahip olmalı ve tabii ki de özgün bir tasarım olmalıdır.

Logo Tasarım konusunda incelenecek temel hususlara değinecek olursak, basitlikten başlayalım. Basitlik tüm iletişim elemanlarında olduğu gibi logo tasarım konusunda da son derece önemlidir. Tasarlanan logolar basit olsun ki algılana bilirlikleri kolay olsun. Diğer bir husus ayrışabilmek veya farklılaşa bilmektir. Logo tasarlanırken diğer firmalardan ayrışabilen logoların tasarlanması çok önemli bir konudur. Tasarlanan logolarda ki bir diğer özellik akılda kalıcılıktır. Her firmanın amacı kalıcı olmaktır, kalıcı olmanın en püf noktası ise kalıcı olunacak bir logo üretmektir. Eğer ki firmanızın daha dikkat çekici olmasını istiyorsanız, firmanıza zorluk çıkartmayacak bir logo seçmelisiniz. En önemli noktaya gelecek olursak, eğer logonuz özgün ve orijinal olur ise hem sizin hem de kuruluşunuzun değeri bir kat daha yüksek olacaktır. Özgün bir logo, o kurumun ahlaki değerlerine de hitap eder. Bu durumsa logo tasarımında mutlaka özgün tasarımlar üzeriden gerçekleştirilmelidir.